Publicat la: 21.12.2017. 19:15 / 671 views

RECOLTE NEMAIÎNTÂLNITE LA BUZĂU. AGRICULTORII BUZOIENI AU STABILIT RECORDURI ISTORICE

floarea soareluiDirecţia pentru Agricultură Judeţeană Buzău a prezentat presei bilanţul pentru acest an. Agricultorii buzoieni au reuşit să stabilească recorduri istorice la recoltele din cultura mare şi se clasează pe locuri fruntaşe în ierarhia naţională.

Recoltele bogate din acest an se datorează, în primul rând condiţiilor meteo favorabile, dar şi agricultorilor, care au executat lucrările la timp şi de bună calitate.

O importanţă deosebită a avut-o şi faptul că, pentru prima dată, în acest an agricultorii au primit la timp subvenţiile de la APIA.

Cu o suprafaţă totală de peste 401 mii hectare de teren arabil, Buzăul se clasează pe al doilea loc pe ţară la producţiile medii, după strângerea recoltelor.

Astfel, pe plan naţional, judeţul nostru s-a clasat anul acesta pe locul 2 la porumb, pe 6 la soia, pe 7 la grâu şi pe locul 10 la floarea soarelui.

Cele mai mari producţii medii, stabilite ca recorduri istorice ale agricultorilor buzoieni, au fost la porumb şi floarea soarelui. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>