REACȚIE DE REVOLTĂ A MEDICULUI URSĂCHESCU: ”DACĂ NU S-AR FI INTERNAT DEGEABA ASIMPTOMATICI…”

REACȚIE DE REVOLTĂ A MEDICULUI URSĂCHESCU: ”DACĂ NU S-AR FI INTERNAT DEGEABA ASIMPTOMATICI…”

A apărut prima reacție publică a unui cunoscut medic buzoian, la câteva zile după externarea din spital, unde a fost internat după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Doctorul Cosmin Ursăchescu este revoltat din cauza modului în care este gestionată criza pacienților cu Covid-19. Medicul buzoian susține că internarea asimptomaticilor a fost o greșeală, care a condus la aglomerarea unităților sanitare, cum este și cazul Spitalului Rm. Sărat.

ursachescuIeri, doctorul Cosmin Ursăchescu, medic primar ORL, a comentat, la un material de presă postat pe facebook, referitor la faptul că, la Spitalul Municipal Rm. Sărat, unitate suport de Covid-19, s-a ajuns la capacitatea maximă de internare, autoritățile din sanătate fiind nevoite să apeleze la alternativa internării și în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

„Dacă nu s-ar interna degeaba asimptomatici, și mai ales cei care au condiții corecte de izolare la domiciliu, nu ar fi această problemă! Dar așa ne place nouă ca nație să facem, internăm tot – lucru nemaiîntâlnit în Europa, apoi ne plângem ca s-a depășit capacitatea spitalelor! Și din decență nu vreau să comentez mai mult!”, a scris doctorul buzoian, dând de înțeles că ar avea și alte nemulțumiri, preferând, poate pentru moment, să nu le expună public.

Medicul Cosmin Ursăchescu, doctor la Spitalul Județean de Urgență, a fost diagnosticat cu coronavirus în urmă cu aproape o lună. Este renumit în branșa medicilor ORL, fiind foarte apreciat, având mai multe reușite medicale în premieră, chiar în cazul unor pacienți tratați la cea mai mare unitate spitalicească din județ.

În anul 2013, medicul Cosmin Ursăchescu devenea, la vârsta de 36 de ani, cel mai tânăr manager de spital județean din țară, ducându-și la final un mandat interimar de șase luni în fruntea Spitalului Județean de Urgență. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și