Publicat la: 11.09.2019. 18:07 / 358 views

REABILITAREA VIADUCTULUI GIURCA MAI ÎNTÂRZIE. UNDĂ VERDE PENTRU MICROBUZELE DE PESTE 3,5 TONE?

Reabilitarea viaductului Giurca, din zona Siriu, va mai întârzia cel puţin două luni şi jumătate. Între timp, autorităţile analizează posibilitatea să fie permisă circulaţia microbuzelor de transport persoane, chiar dacă masa autovehiculelor depăşeşte 3,5 tone. Constructorul a fost ales în regim de urgenţă, iar valoarea lucrărilor este de peste 6 milioane de lei.

viaduct 1Ieri, la solicitarea prefectului, a avut loc o nouă şedinţă de lucru cu responsabili de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii, de la secţia de la Buzău, Poliţie, reprezentanţi ai constructorului şi şeful Consiliului Judeţean, întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre reabilitarea viaductului Giurca. 

Contractul pentru lucrări a fost semnat pe 2 septembrie, firma desemnată direct având la dispoziţie 75 de zile pentru elaborarea proiectului, obţinerea avizelor necesare şi a autorizaţiei de construcţie, ceea ce înseamnă că, până în luna decembrie, nu va fi deschis şanteirul de lucrări. Nu este exclus ca apoi vremea să fie un impediment pentru a fi demarată lucrarea. Potrivit contractului, perioada de reparaţii este de un an, iar garanţia va fi de 5 ani.

Valoarea reabilitării este de 6,27 de milioane de lei, contractul fiind atribuit asocierii între firmele Conferic SRL – TKT Tehnologii şi Tensionări în Construcţii SRL – TPF Inginerie SRL.

La şedinţa de ieri, şefa de la Casa Albă a solicitat C.N.A.I.R. să analizeze, în cel mai scurt timp, dacă expertiza tehnică efectuată la viaductul Giurca permite ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru toate microbuzele de călători, chiar dacă autovehiculele respective au peste 3,5 tone. Săptămâna viitoare va fi convocată o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru adoptarea unei hotărâri în acest sens. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!