Publicat la: 30.10.2019. 19:38 / 461 views

RATA ŞOMAJULUI ÎN SCĂDERE, LA BUZĂU. RĂMÂNE PROBLEMA CELOR PESTE 10.000 DE ASISTAŢI

Rata somajului a scazut constant, la Buzau, in ultimii ani, ajungand la un record negativ, in luna septembrie, 6.7 procente. De altfel, este preconizat ca la finele anului, somajul sa se situeze la o cota de sub 6,5 la suta. Grosul somerilor buzoieni este dat de beneficiarii legii 416, peste 10.000 in judet.

tociu bursa abs 3

Cea mai mica rată a șomajului din ultimii ani, la nivel de județ a fost înregistrată luna trecută, atunci când sub 7 % dintre buzoieni nu erau încadrați în Piața Muncii. Prognoza Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă este una optimistă: până la finele anului, rata șomajului ar trebui să fie mai mică de 6.5 %.

Grosul șomerilor din județ este dat de beneficiarii legii 416, peste 10.000 la număr. Principala cauză, opinează cei de la AJOFM, este lipsa pregătirii profesionale. Mai mult de jumătate dintre beneficiarii ajutorului social sunt neșcolarizați, astfel că pot fi încadrați, în cel mai bun caz, drept muncitori necalificați. Cei mai mulți dintre buzoienii beneficiari ai legii 416 nu au absolvit 8 clase.

Din păcate, spun cei din conducerea AJOFM, dacă rata șomajului a scăzut în ultimii ani, ponderea celor care sunt eligibili pentru a primi ajutor social a rămas constantă. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!