Rată de incidență nulă la nivel de județ. Mulțumiri din partea Prefecturii

Rată de incidență nulă la nivel de județ. Mulțumiri din partea Prefecturii

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Buzău, la nivelul județului, în ultimele 15 zile au fost raportate zero cazuri de persoane infectate cu Sars-Cov-2. Reprezentanții Prefecturii mulțumesc buzoienilor pentru eforturile depuse pentru combatarea pandemiei.

Nici un caz nou de COVID-19, în Buzău, în ultimele 15 zile, ceea ce face ca județul să aibă o rată de infectare de zero. Având în vedere această situaţie, prefectul judeţului Buzău a transmis public un mesaj în care le mulţumeşte buzoienilor pentru modul în care s-au comportat în ultima vreme și au gestionat lucrurile, astfel că s-a ajuns în situația de a nu mai avea nici o infectare de 15 zile.

Multumim buzoienilor pentru eforturile depuse pentru combatarea pandemiei in ultimile 14 luni. Astăzi, pentru prima data de la aparitia primelor cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 in judetul Buzau, avem o rata de incidenta nula raportata în ultimele 14 zile. Astăzi, 4 iulie, conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Buzău, au fost raportate ZERO cazuri de persoane infectate. Acest lucru ne arată că suntem pe drumul cel bun, că putem reveni la viața de dinaintea pandemiei, când nu trebuia să stăm departe de cei dragi, când ne puteam mișca liber, fără mască, fără restricții. Mulțumesc tuturor buzoienilor pentru responsabilitatea de care au dat dovadă!

Eforturile pe care le-am depus împreună nu au fost în zadar, motiv pentru care începem să revenim la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții. Putem renunța la restricții dacă cei care nu s-au vaccinat încă, aleg imunizarea. Este necesar să dăm în continuare dovadă de vigilență și coordonare. Trebuie să fim solidari și încrezători, să ne mobilizăm în scopul promovării informațiilor reale, să înțelegem și să valorificăm feedback-ul oferit de comunitate, să prevenim dezinformarea și să asigurăm diseminarea informațiilor corecte. Efectele vaccinării sunt vizibile și, astfel, putem evita un posibil nou val de infectări cu virusul Covid-19, sau apariția și răspândirea unor mutatii ale virusului care suscită îngrijorare.

De asemenea, vaccinarea rămâne soluția eficientă și sigură pentru a învinge pandemia cu care ne luptăm de un an și jumătate!”, a transmis prefectul Silviu Iordache.

Pe 9 martie 2020, pentru prima dată, a fost confirmată infecţia cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din Buzău, care a sunat la 112, după ce a manifestat stare febrilă, greaţă, disconfort digestiv. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și