Publicat la: 14.12.2017. 19:23 / 556 views

RĂMAS BUN, MAJESTATE! STEAGURILE DIN BUZĂU AU FOST COBORÂTE ÎN BERNĂ

Mihai, regele României, va odihni pentru totdeauna în ţara pe care a iubit-o şi căreia i-a fost credincios. Va fi înmormântat, conform uzanţelor Casei Regale, sâmbătă, în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, unde va odihni pentru vecie, alături de regina Ana. Astăzi, steagurile naţionale au fost coborâte în bernă pentru trei zile de doliu, în semn de omagiu pentru cel care va trăi veşnic în amintirea românilor.       

drapel bernaDe astăzi, timp de trei zile, România este în doliu.

Ultimul său Rege, Mihai, a ajuns pentru ultima dată pe pământul ţării pe care a iubit-o din tot sufletul şi în care îşi va afla odihna veşnică.

Şi buzoienii îi închină un ultim omagiu „regelui fără ţară, dar nu şi fără popor”.

În zilele premergătoare declanşării doliului naţional, au fost strânse toate steagurile montate pe bulevardele oraşului cu prilejul Zilei Naţionale.

Conform legii, în perioada de doliu naţional, sunt oprite toate manifestările sportive sau culturale, iar televiziunile şi radiourile trebuie să-şi adapteze programele corespunzător.

Toate instituţiile din oraş, în frunte cu Prefectura şi Consiliul Judeţean, au coborât drapelele naţionale în bernă şi le-au ataşat semnul doliului.

În Cartea de condoleanţe din faţa Primăriei, buzoienii continuă să lase mesaje de suflet pentru ultimul Rege al României, cel care a fost şi va rămâne reperul de dragoste de ţară şi de patriotism adevărat pentru românii de pretutindeni.

Sâmbătă, trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale, Regele Mihai, va fi înmormântat în Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, alături de Regina Ana, a doua sa mare dragoste, după România. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!