Publicat la: 04.06.2020. 18:08 / 534 views

RAM TERMO VERDE. O NOUĂ SOCIETATE VA ÎNCĂLZI CASELE BUZOIENILOR

Regia Autonomă Buzău ar putea intra în scurt timp în insolvență. Administrația locală are o soluție în cazul în care RAM-ul nu va mai avea posibilitatea să furizeze căldură și apă caldă buzoienilor. În ședința CLM din luna iulie va fi supus aprobării consilierilor municipali un proiect de hotărâre pentru inființarea societății RAM TERMO VERDE.

director RAMRegia Autonomă Municipală care a furnizat buzoienilor racordați la sistemul centralizat căldură și apă caldă, se pare că, în formula actuală, nu-și va mai putea îndeplini misiunea.

Pentru că societatea existentă ar putea fi pusă în imposibilitatea de a-și continua activitatea, este posibil ca o nouă societate pe acțiuni să-i ia locul.

Înființarea noii firme, ai cărei acționari vor fi Municipiul Buzău, ca acționar majoritar și Urbis Serv SRL , va fi supusă aprobării CLM în luna iulie.

Dacă planul de reorganizare va fi agreat, actuala Regie Autonomă Municipală va fi restructurată și modernizată și va fi repusă pe picioare.

Dar, conform aprecierii directorului general, este puțin probabil ca statul să accepte această variantă și atunci va fi înființată altă firmă care să o înlocuiască.

Aceasta ar prelua atât patrimoniul vechii societăți cât și pe abonații rămași în sistemul centralizat.

Prețul de facturare al gigacaloriei la Buzău este de 297 lei și ar putea fi scăzut până la 250 de lei la iarnă, la propunerea RAM.

Chiar dacă în activitățile principale ale viitoarei societăți RAM TERMO VERDE figurează și producerea și furnizarea de aer condiționat și apă refrigerată, buzoienilor nu le va fi livrată și răcoare în calorifere pe timp de vară.

Este un serviciu care este încă inexistent în țara noastră și care nu poate fi încă furnizat nici la Buzău.

Dar nu se știe niciodată ce ne rezervă viitorul…

Așadar, în ambele variante – reorganizarea RAM sau înființarea RAM TERMO VERDE – buzoienii ar trebui să aibă numai de câștigat, atât la calitatea serviciilor, cât și la prețul de facturare.

În cazul în care va fi înființată noua societate, aceasta va funcționa cu doar o treime din cei 150 de angajați.

Pentru conducere sunt propuși cu mandat provizoriu pe 4 luni Diaconu Ion, director general și Matei Giani-Gabriel, director economic. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!