Publicat la: 03.07.2020. 17:50 / 1.016 views

RAM A INTRAT ÎN INSOLVENȚĂ. TRIBUNALUL A ADMIS IERI CEREREA

Societatea de termoficare a municipiului Buzău a intrat în insolvență. Tribunalul Buzău a admis ieri cererea conducerii RAM de declanșare a procedurii de insolvență. Magistrații au desemnat și un administrator judiciar care să coordoneze situația în perioada următoare.

ram-2017Conducerea RAM Buzău s-a adresat instanței, solicitând intrarea în insolvență, în contextul în care în ultimii ani, regia de termoficare a ajuns într-o situație critică. Nivelul datoriilor a crescut, în timp ce clienții s-au debranșat rând pe rând.

Administratorul judiciar desemnat de instanță trebuie să vină cu un plan de reorganizare. În funcție de planul respectiv, se va stabili dacă RAM Buzău îndeplinește condițiile pentru reorganizare sau dacă nu mai poate face față situației, nu se mai poate salva și astfel va intra în faliment.

În prezent, aproape 65 de angajați ai RAM se află în șomaj tehnic plătit de societate. Ei ar trebui să revină la serviciu la finele lunii august, însă, deocamdată nu se știe dacă locurile lor de muncă vor fi menținute sau nu.

Încă din primăvară, primarul Constantin Toma a cerut acordul consilierilor municipali în vederea demarării procedurii de intrare în insolvență a RAM. La acel moment, primarul declara că RAM nu mai poate continua în această formă din cauza datoriilor uriașe și a pierderilor mari.

În paralel cu procedura de intrare în insolvență, autoritățile locale pregătesc înființarea unei noi societăți care să preia sistemul de producere și transport a agentului termic în Buzău. Este vorba despre o societate nouă, denumită “RAM Termo Verde“. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!