Publicat la: 03.03.2017. 18:22 / 1.482 views

PUBELA MARO , BINE PRIMITĂ DE BUZOIENI. PROGRAMUL SE EXTINDE ÎN TOATE CARTIERELE

Anul trecut, societatea de salubritate a demarat o campanie de colectare fracţionată a deşeurilor din gospodăriile buzoienilor care locuiesc la case. În mare parte dintre străzile din municipiul Buzău au fost distribuite pubele maro pentru deşeurile vegetale, iar astăzi echipele de control au constatat că cei mai mulţi dintre cetăţeni le folosesc corect. În aceste condiţii, în următoarele 2 săptămâni, programul se va extinde în toate cartierele de case din municipiu.

pubela 1În acest moment, în mare parte dintre cartierele de case ale municipiului, deşeurile rezultate din gospodăriile oamenilor se colectează selectiv, pe trei fracţii. Programele demarate de societatea de salubritate au prins foarte bine, astfel că în pubela neagră se depozitează deşeurile menajere, în sacul galben cele reciclabile, iar mai nou, în pubela maro se pun deşeurile vegetale rezultate în special din grădină. Buzoienii au demonstrat că şi-au însuşit informaţiile primite şi depozitează corect deşeurile. Aşa se face că în perioada următoare programul pubela maro va fi extins şi în restul cartierelor.

Până la acest moment, buzoienii au demonstrat că şi-au însuşit regulile campaniilor societăţii de salubritate. Sunt, însă, şi situaţii când în pubela maro se regăsesc şi alte deşeuri, nu doar cele vegetale, aşa cum au fost informaţi cetăţenii. În astfel de situaţii pubelele scoase la poartă nu vor fi ridicate de angajaţii de la salubritate.

Deşeurile astfel colectate din gospodăriile cetăţenilor şi balotate sunt apoi valorificate la reciclatori specializaţi. Prin acest sistem se elimină o serie de deşeuri care pot fi reintroduse în circuitul economic, mai ales că unele dintre acestea se descompun într-o perioadă foarte lungă de timp, poluând mediul înconjurător. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!