Publicat la: 12.12.2016. 18:58 / 1.957 views

SOCIAL DEMOCRAŢII DEFILEAZĂ LA BUZĂU CU 7 PARLAMENTARI. MANDATELE PMP ŞI PNL SE JOACĂ LA REDISTRIBUIRE

PSD Buzău a obţinut un scor istoric la alegerile parlamentare. În noul legislativ va trimite cinci deputaţi şi doi senatori. Marele perdant PNL are un mandat de deputat şi sunt dubii cu privire la obţinerea unui post de senator. Redistribuirea de la nivel naţional ar putea aduce pentru PMP doi parlamentari. Acesta este rezultatul votului exprimat de peste 160 de mii de alegători din judeţ.

psd-sediu-victorieRezultatele finale de la Buzău ale scrutinului de duminică au fost centralizate în această dimineaţă. Atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat cifrele arată un câştigător detaşat, PSD, cu un procent istoric de aproape 65%. Pe locul doi se situează PNL, cu un scor ruşinos, sub 12%, aproape la jumătate faţă de cel obţinut de liberali la nivel naţional, iar poziţia a treia a fost adjudecată de PMP, cu peste 7 procente.

În aceste condiţii, 7 mandate de parlamentari au fost câştigate înaintea etapei de redistribuire. PSD va fi reprezentat de senatorii Lucian Romaşcanu şi Liliana Sbârnea. În Camera Deputaţilor, social-democraţii buzoieni îi vor avea pe Marcel Ciolacu, Sorin Lazăr, Ionela Dobrică, Sebastian Radu şi Dănuţ Păle.

PNL ar urma să îl aibă în noua legislatură doar pe Cristinel Romanescu.

Marea surpriză, pe fondul unui rezultat bun şi al procentului slab obţinut de liberali, PMP Buzău are toate şansele să aibă şi un senator, alături de deputatul Adrian Mocanu.

Astfel, avocatul Dorin Bădulescu este pe cale să îi sufle locul prim-vicepreşedintelui PNL, Teodor Atanasiu, aflat primul pe lista de la Buzău. Atribuirea oficială a mandatelor se va face după operaţiunea de redistribuire de la nivel central.

Prin scorul obţinut ieri, PSD Buzău se află pe locul doi pe ţară într-un top al celor mai bune rezultate ale social-democraţilor, fapt ce îi permite să negocieze cu şanse mari mai multe posturi în viitorul Guvern. 

La scrutinul de la Buzău au votat peste 160.000 de persoane, prezenţa la urne fiind de aproape 42%. Peste 10.000 de buletine de vot au fost anulate, 3.500 reprezentând buletine pe care nu s-a aplicat ştampila pe nicio listă de candidaţi. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!