Publicat la: 04.01.2018. 19:20 / 420 views

PROTESTUL MEDICILOR DE FAMILIE. FĂRĂ CONSULTAŢII, REŢETE ŞI TRIMITERI GRATUITE

Medicii de familie din toată ţara, care nu au semnat actele adiţionale cu casele de asigurări de sănătate, refuză să elibereze reţete pentru medicamente compensate sau gratuite. La Buzău, nu s-a recurs încă la această modalitate de protest şi consultaţiile decurg normal. În cazul în care nu vor fi rezolvate problemele lor, medicii buzoieni se vor alătura celor din celelalte judeţe începând cu 1 aprilie.

medic familieMedicii de familie din toată ţara, care sunt nemulţumiţi de atitudinea caselor judeţene de sănătate faţă de problemele lor, au recurs la proteste. Cei care încă nu au semnat actele adiţionale cu casele de sănătate, dar şi o parte dintre cei care le-au semnat deja, nu mai acordă reţete şi trimiteri gratuite.

Nemulţumirile medicilor faţa de subfinanţarea medicinii de familie datează de ani buni şi nu au fost rezolvate nici până în ziua de astăzi. Contractul cadru cu casele de asigurări de sănătate „a devenit mai stufos şi din ce în ce mai dificil pentru pacient”.

Exemplul poate fi extins cu uşurinţă şi la alte cazuri în care pacienţii sunt netransportabili, dar care sunt obligaţi să se prezinte la fiecare trei luni pentru prelungirea reţetelor.

Pe de altă parte, medicii reclamă de ani buni subfinanţarea dar şi sistemul informaţional care funcţionează prost şi cu multe erori.

Cei 204 de medici de familie din judeţul Buzău nu s-au raliat încă la această modalitate de protest, preferând calea dialogului, iar consultaţiile decurg normal.

Doar că, de la data de 1 aprilie, termenul limită pentru semnarea actelor adiţionale la contractul cadru, dacă cerinţele nu le vor fi îndeplinite, medicii de familie buzoieni se vor alătura colegilor lor din toată ţara.

Ei vor căuta o altă formă de protest, fără să refuze pacienţilor eliberarea de reţete compensate sau gratuite şi nici a trimiterilor pentru consultaţii sau analize. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>