Publicat la: 06.06.2018. 18:59 / 245 views

PROSPECŢIUNI SUSPECTE, AUTORITĂŢILE CLARIFICĂ. “NU SE TAIE DIN PĂDURE, SE CAUTĂ PETROL”

De aproape o lună, mai multe zone împădurite din zona centrală a judeţului sunt împânzite de zeci de muncitori, cabluri, autoutilaje şi echipamente de exploatare. Activităţile se desfăşoară, cu preponderenţă, în zonele deja aflate în administrarea unei companii petroliere. Autorităţile judeţului spun că sătenii nu au motive de temeri. Nu se taie din pădure, doar se caută petrol.

prospectiuni 4Un exemplu de mobilizare a lucrătorilor îl întâlnim în satul Bărbunceşti din comuna Tisău, unde sătenii se plâng de prezenta muncitorilor şi autoutilajelor.

Din cauza faptul că muncitorii au împânzit pădurile, sătenii se tem să nu fie vorba despre tăieri de arbori. Specialiştii care provoacă suspiciuni printre localnici sunt, de fapt, de la societatea Prospecţiuni. Tocmai temerile cetăţenilor au determinat autorităţile să efectueze verificări în teren, pentru a afla ce se întâmplă în realitate.

Cei de la Prospecţiuni au sosit în zonă, la comanda unei companii austriece, pentru a căuta petrol.

Pentru activităţile specifice de identificare a zonelor cu petrol, muncitorii de la Prospecţiuni au înşirat sute de kilometri de cabluri prin păduri, pe terenurile localnicilor şi chiar prin gospodăriile sătenilor. La mijloc ar fi vorba şi despre bani  pe care ar trebui să-i primească localnicii. Mulţi se feresc să vorbească despre partea financiară.

Autorităţile confirmă faptul că există bonificaţii pentru proprietarii ale căror terenuri sunt ocupate de echipamentele de exploatare, dar nu se cunoaşte cuantumul înţelegerilor.

Numai că unii săteni susţin că nu au primit niciun leu până acum şi nu se ştie când vor fi recompensaţi.

Societatea Prospecţiuni are în vedere studii pe o suprafaţă de 150 de hectare din comunele Tisău, Verneşti, Pietroasele, Merei, Berca, Unguriu, Măgura şi Breaza.

(Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>