PROIECTE RETRASE. PRELUAREA PĂDURII CRÂNG A FOST AMÂNATĂ

PROIECTE RETRASE. PRELUAREA PĂDURII CRÂNG A FOST AMÂNATĂ

Două dintre proiectele pentru care a fost convocată şedinţa CLM de astăzi au fost retrase de pe ordinea de zi de către iniţiatorul lor. Este vorba despre proiectul de hotărâre pentru preluarea Pădurii Crâng şi cel referitor la preluarea unui teren necesar pentru amenajarea Pieţii de Gross. Proiectele au fost retrase la solicitarea consilierilor liberali.

padure crangPrimarul Toma a convocat pentru astăzi o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal, pentru a supune aprobării aleşilor municipali câteva proiecte.

Încă de la începutul şedinţei, înainte de a fi votată ordinea de zi, consilierii municipali au solicitat amânarea discutării a două proiecte de hotărâre.

Proiectul de hotărâre se referă la preluarea celor aproape 184 de hectare de pădure de către Municipalitate.

Consilierul liberal a propus ca proiectul să fie dezbătut public pentru ca buzoienii să îşi poată exprima opinia.

Unul dintre iniţiatorii preluării pădurii Crâng a fost prezent la şedinţa de azi pentru a motiva necesitatea aprobării acestui proiect.

Primarul Toma, care a iniţiat proiectele 1 şi 3, le-a comunicat consilierilor că le va retrage de pe ordinea de zi.

Aşadar, cele două proiecte vor fi reintroduse într-o şedinţă viitoare, atunci când numărul de voturi „pentru” va fi suficient pentru aprobarea lor.

În prezent, din cei 26 de metri pătraţi pe cap de locuitor impuşi de Uniunea Europeană, Buzăul nu îndeplineşte decât 21,40 m.p.

Odată cu trecerea pădurii în administrarea Municipiului, norma va fi îndeplinită iar pădurea se va bucura de îngrijirea adecvată şi va fi alipită parcului Crâng. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și