Publicat la: 10.05.2018. 18:13 / 634 views

PROIECT DE SUFLET AL LICEENILOR DE LA ARTE. ŞI-AU FĂCUT VOCEA AUZITĂ ÎN PARLAMENTUL UE

Momente unice pentru elevii Liceului de Arte Margareta Sterian. Au vizitat Parlamentul European şi câteva capitale ale lumii, au avut parte de experienţe de neuitat şi, cel mai important, au descoperit în ei lucruri neştiute până atunci. Acest lucru a fost posibil ca urmare a câştigării unui proiect Euroscola de promovare a obiectivelor de patrimoniu. În mod paradoxal, se pare că liceenilor le-a purat noroc închisoarea de la Râmnicu Sărat.

proiect liceuÎncântaţi peste măsură s-au întors adolescenţii de la Liceul de Arte dintr-o excursie în mai multe capitale europene. Timp de o săptămână, s-au bucurat de experienţe unice, în cadrul unui proiect Euroscola. Vizita la Parlamentul European, a fost, însă, punctul culminant al deplasării lor ce a durat 7 zile. Întorşi la şcoală le-au povestit colegilor ce au văzut, ce i-a uimit şi ce i-a schimbat.

Pe unde au fost, liceeni de la Arte au uimit prin eleganţă, naturaleţe şi educaţie. Mai mult decât atât, i-au impresionat pe oaspeţi cu talentele lor.

Excursia liceenilor de la Arte a fost premiul în cadrul unui proiect la care au muncit şi pe care l-au câştigat. Unsilence the Pain, un documentar despre închisoarea de la Râmnicu Sărat, a fost conceptul care a făcut diferenţa.

La începutul anului 2017, reprezentanţii Parlamentului European şi ai Consiliului Uniunii Europene au ajuns la un acord provizoriu cu privire la decizia de proclamare a anului 2018 drept „Anul european al patrimoniului cultural”. În acest context, au realizat elevii de la Liceul de Arte Margareta Sterian documentarul despre Închisoarea de la Râmnicu Sărat. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!