Proiect de hotărâre. Colegiul Nenițescu va rămâne în administrarea Colegiului Eminescu

Proiect de hotărâre. Colegiul Nenițescu va rămâne în administrarea Colegiului Eminescu

La început de an școlar, consilierii municipali vor prelungi darea în administrare către Colegiul Eminescu a clădirii din strada Transilvaniei. Eminescienii merg la cursuri în fosta clădire a Colegiului Nenițescu pentru că liceul lor este încă în reparații. Reabilitarea s-ar putea finaliza până la sfârșitul acestui an școlar.

Unul dintre proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării aleșilor municipali în ședința ordinară a CLM din 16 septembrie, se referă la prelungirea dării în administrare către Colegiul Național ”Mihai Eminescu”a imobilului din strada Transilvaniei.

Anul școlar 2021 – 2022 a început cu eminescienii tot în băncile din clădirea situată în strada Transilvaniei, numărul 196, pentru că reabilitarea și modernizarea adevăratului sediu al Colegiului nu va fi gata nici anul acesta.

După ce lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii monument istoric, au trecut prin câteva perioade de sincopă, generate de motive obiective, printre care și blocajul financiar, se pare că acum au reintrat într-un regim normal.

Dacă Ministerul Dezvoltării va deconta la timp facturile Constructorului și nu vor mai apărea întârzieri semnificative în executarea lucrărilor, elevii de la Eminescu s-ar putea muta în sediul Colegiului încă din acest an școlar.

Până când Primăria va tăia panglica de inaugurare la clădirea reabilitată din Independenței, eminescienii vor merge în continuare la cursuri în fostul sediu al Colegiului Tehnic Costin Nenițescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și