Publicat la: 31.07.2018. 18:07 / 1.770 views

PROGRAMUL TOMATELOR, UN SUCCES. ROŞIILE DE BUZĂU, ÎN HIPERMARKETURI

Programul Tomatele s-a dovedit a fi de un real sprijin pentru legumicultorii buzoieni. Numărul cererilor a crescut simţitor în acest an, comparativ cu anul trecut, iar reprezentanţii Direcţiei Agricole dau asigurări că buzoienii vor găsi, ca urmare a implementării acestui proiect, roşii autohtone, in pieţe sau în hipermaketuri, până la sfârşitul toamnei.

rosii aracProgramul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susţinuţi, se află în al doilea an de implementare, iar la legumicultorii buzoieni a prins foarte bine.

Prin implementarea acestui proiect se asigură necesarul de consum intern de tomate proaspete din producţia autohtonă din luna mai până în decembrie.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro pe an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de cel puţin 1.000 de metri pătraţi, să obţină o producţie de minimum 2 kg tomate pe metrul pătrat, dar şi să valorifice o cantitate de tomate de cel puţin 2.000 de kilograme, dovedită cu documente justificative. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!