Publicat la: 02.06.2016. 17:53 / 799 views

PROFESORII SOLICITĂ ATENŢIA PREŞEDINTELUI. LA BUZĂU, BACALAUREATUL NU VA FI BOICOTAT

Cei 300 de profesori participanţi la marşul de protest, s-au întors din Capitală cu puţine speranţe. Ei sunt hotărâţi să boicoteze sfârşitul de an şcolar, dacă guvernanţii nu le vor îndeplini solicitările.  Sindicaliştii buzoieni au hotărât ca Bacalaureatul să se desfăşoare conform programei şcolare.

miting 1300 de profesori buzoieni din tot judeţul au participat ieri la un miting de protest, alături de alte mii de colegi din toată ţara.

Prin acel marş, profesorii au ţinut să atragă atenţia asupra problemelor lor şi, mai ales, să-i convingă pe guvernanţi că pot fi  mai mulţi pe stradă, dacă situaţia o impune.

Cele mai pregnante revendicări ale sindicaliştilor din învăţământul preuniversitar se referă la procentul din PIB acordar Educaţiei şi la ordonanţa care a mărit şi mai mult discrepanţele salariale.

Liceenii de clasa a XII-a au trecut peste acest hop pentru că au încheiat anul şcolar iar Bacalaureatul nu va fi boicotat la Buzău.

Rămâne în stare de incertitudine încheierea situaţiei şcolare pentru ceilalţi elevi buzoieni din preuniversitar.

La acest moment, speranţa cadrelor didactice a rămas la „profesorul suprem”, preşedintele Klaus Iohannis, de la care se aşteaptă o reacţie favorabilă, mai ales că, dinspre Guvern nu se prevesteşte nimic bun.

Negocierile vor continua în zilele următoare, atât la Preşedinţie, cât şi la Guvern.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!