Publicat la: 08.05.2018. 18:26 / 577 views

PROFESORI FĂRĂ CONTRIBUŢII PLĂTITE LA STAT. NU SUNT BANI PENTRU TOATE DREPTURILE SALARIALE

Aproape 300 de profesori, personalul auxiliar şi cel nedidactic din mai multe şcoli buzoiene s-au trezit că nu le-au fost plătite contribuţiile la sănătate şi pensii. Contabilii unităţilor de învăţământ special din judeţ nu au avut fonduri suficiente pentru achitarea acestor drepturi salariale. Situaţia a fost reclamată de sindicat la Ministerul Educaţiei.

ion dobreProblemele au fost semnalate în unităţile de învăţământ special, atât din Buzău, cât şi din Râmnicu Sărat. Din cauza lipsei de bani, angajaţilor nu le-au fost achitate cotizaţiile lunare către stat.

Este o situaţie care afectează aproape 300 de persoane, salariate în patru unităţi şcolare.

Sindicatul de la Buzău a reclamat problemele şi la nivel central, însă reacţia celor din Ministerul Educaţiei nu a fost pe măsura aşteptărilor.

Pentru neplata la timp a contribuţiilor la stat se percep penalităţi, iar dacă situaţia nu va fi rezolvată în timp util, profesorii afectaţi ar putea să nu beneficieze de servicii gratuite în sistemul sanitar. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!