Publicat la: 20.03.2018. 19:28 / 1.000 views

PROFESORI AMENINŢAŢI CU SANCŢIUNI DISCIPLINARE, PENTRU CĂ AU BOICOTAT SIMULĂRILE LA CAPACITATE

Profesorii care au boicotat simularea evaluării naţionale vor fi cercetaţi disciplinar. Oficialii Ministerului Educaţiei au trimis la Buzău o adresă prin care cer Inspectoratului Şcolar să ia măsuri împotriva cadrelor didactice care au refuzat să participe la organizarea şi desfăşurarea testărilor. Liderii de sindicat acuză Ministerul de presiuni şi abuz în serviciu.

stoianBoicotul la care au participat mai mulţi profesori buzoieni la simularea examenului de capacitate ar putea să se lase cu sancţiuni disciplinare.

Ministerul Educaţiei a transmis la Inspectoratul Şcolar Judeţean o adresă prin care solicită anchete în cazurile în care cadrele didactice nu au participat la organizarea şi desfăşurarea examenului.

În aceste condiţii, profesorii care au refuzat să se implice în desfăşurarea simulării, deşi iniţial au făcut parte din comisii, vor fi cercetaţi disciplinar.

Este un abuz ceea ce face Ministerul, spun liderii de sindicat.

La simularea examenului de capacitate, Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Buzău a fost singura unitate de învăţământ din judeţ în care nu s-a susţinut prima probă, după refuzul cadrelor didactice de a mai activa în cadrul comisiilor.

Cu toate acestea, au mai existat numeroase situaţii în care profesori de la zeci de şcoli nu au mai dorit să participe la simulare, fiind înlocuiţi din comisii de colegi din aceeaşi cancelarie. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!