Publicat la: 24.11.2016. 18:26 / 1.099 views

PROCESUL LUI BÎGIU, MĂRTURII CU LUX DE AMĂNUNTE. ÎNTRE TIMP, SE APROPIE SENTINŢA ÎNTR-UN ALT PROCES

La fix doi ani după ce a fost încătuşat, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, îşi va afla sentinţa în primul proces de corupţie în care e judecat. Pe 7 decembrie, Curtea de Apel Ploieşti va dicta un verdict în dosarul în care Bîgiu este acuzat de luare de mită şi spalare de bani. Între timp, într-un alt proces care îl vizează pe fostul şef al Consiliului Judeţean, au apărut noi mărturii interesante.

bigiuIeri, la Curtea de Apel Bucureşti, Cristi Bîgiu a avut ultimul termen de judecată, înaintea unei sentinţe definitive. În acest proces, prima instanţă l-a condamnat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean la cinci ani şi două luni de închisoare cu executare. Bîgiu îşi va afla pedeapsa finală pe 7 decembrie, la exact doi ani de la momentul în care a fost arestat pentru luare de mită şi spălare de bani. Tot ieri, Bîgiu a mai avut termen în procesul în care e judecat tot pentru infracţiuni de corupţie, în dosarul în care e implicat şi fostul ministru de Interne, Cristian David. Denunţătorul din acest dosar, fostul primar al comunei Jilava, Adrian Mladin, a povestit cum a ajuns să îl abordeze pe Cristi Bîgiu, fost prefect la acea vreme, căruia i-a cerut să îl ajute să intre în posesia unui teren în Buzău: „Iniţial am fost la Bîgiu în audienţă, însă acesta a refuzat să mă ajute. Am luat legătura cu Niţescu să intervină pe lângă David. Am fost apoi cu Niţescu la Bîgiu după intervenţia lui David. Bîgiu era serviabil. Ştiu de la Niţescu şi de la Bîgiu, care mi-a relatat ulterior, că a intervenit David. Am început să ne vedem frecvent în această formulă. Eu am rămas în legătură directă cu Bîgiu. El a început să facă intervenţii la persoanele decidente pentru că lucrurile începuseră să se mişte.”

Mladin a mărturisit şi cum a fost acordată mita, în ecuaţie fiind inclus şi omul de afaceri buzoian Gheorghe Doloiu: „Am vorbit într-o cafenea şi am stabilit, până să se emită titlul de proprietate, să îi virez un milion euro şi să îi dau un teren foarte valoros de 14.085 de metri pătraţi. Discuţia cu terenul a avut loc după emiterea titlului. Bîgiu mi-a mai solicitat 10.000 de metri pătraţi, pentru că era campanie electorală. A mai cerut 150.000 euro cash şi încă un teren în localitatea în care eram primar, dar i-am spus că deja era prea mult. Suma de un milion de euro şi restul nu au fost transferate pe numele lui Bîgiu, ci lui Gheorghe Doloiu, sub aparenţa unor tranzacţii imobiliare. Terenul de 14.085 de metri pătraţi a fost transferat printr-un contract de vânzare-cumpărare, dar eu nu am primit niciun ban. Suma de un milion de euro am transferat-o lui Doloiu printr-un contract. Doloiu, pe lângă faptul că a participat la toate discuţiile cu Bîgiu, s-a ocupat de supravegherea tuturor sarcinilor pe care mi le-am asumat.”

În acest proces, în vara anului trecut, DNA i-a trimis în judecată pe Cristi Bîgiu şi Gheorghe Doloiu,  pentru spălare de bani, în timp ce fostul ministru Cristian David e acuzat de luare de mită, iar fostul său şef de cabinet, Valeriu Niţescu, e inculpat pentru trafic de influenţă şi spalare de bani. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!