Publicat la: 05.01.2018. 19:15 / 998 views

PROCESIUNEA DE BOBOTEAZĂ, PE STRĂZILE BUZĂULUI. SUNT AŞTEPTAŢI SUTE DE BUZOIENI

Tradiţia se păstrează la Buzău! Sâmbătă, 6 ianuarie, buzoienii sunt asteptaţi la procesiunea de Bobotează la apa Buzăului. Şi în acest an, de organizare se ocupă preoţii Catedralei Municipale Sfântul Sava, în frunte cu părintele Milea. Aşa cum cere tradiţia, şi de acestă dată, tinerii doritori sunt aşteptaţi să se arunce în apele râului Buzău pentru a recupera crucea aruncată de preoţi.

boboteaza-01Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Ciprian al Buzăului şi Vrancei, sâmbătă, 6 ianuarie, de Bobotează, va avea loc procesiunea religioasă la râul Buzău, organizată de Catedrala Municipală “Sfântul Sava”.

După oficierea Sfintei Liturghii, aşa cum a intrat în tradiţie se va organiza o procesiune către apa Buzăului. Plecarea din faţa bisericii va avea loc la ora 11.45.

Buzoienii care vin direct la apa Buzăului, sunt aşteptaţi la ora 12.30, pentru a participa împreună cu preoţii la ceremonialul religios de sfinţire a apei în care, la anul 334 a fost martirizat Sfântul Sava.

Şi în acest an, tinerii buzoieni sunt aşteptaţi să se arunce în apele râului Buzău pentru a prinde crucea aruncată de preoţi. În tradiţia populară se spune că cel care recuperează crucea din apă este ferit de boli şi are spor în tot ceea ce face.

Potrivit meteorologilor, mâine temperaturile vor fi ridicate, departe de tradiţionalul ger al Bobotezii, astfel că sunt buzoienii sunt aşteptaţi să participe la procesiune în număr mare.

(Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!