Publicat la: 02.04.2018. 18:19 / 637 views

PROCESIUNE IMPRESIONANTĂ, DE FLORII. PESTE 1000 DE BUZOIENI AU PARTICIPAT

Peste 1000 de buzoieni, credioncioşi şi clerici, au participat sâmbătă la procesiunea de Florii. Alaiul s-a deplasat pe traseul Parcul Crâng, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Bulevardul Unirii, Episcopie. În curtea lăcaşului de cult a fost ţinută, apoi, o slujbă de binecuvântare a pelerinilor.

procesiune 1Cu flori, busuioc şi crenguţe de salcie în mâini, peste 1000 de buzoieni s-au adunat la poarta Parcului Crâng, sâmbătă, încă de la ora 15. În frunte cu un sobor de preoţi, alaiul s-a pus în mişcare la ora 16, pe traseul Bulevardul Nicolae Bălcescu, Unirii, Episcopie. Procesiunea s-a oprit de două ori, în faţa bisericilor Sf. Spiridon şi Sf. Sava, unde au fost rostite rugăciuni. Anul acesta, alaiul credincioşilor a fost delimitat, de-o parte şi de alta, de un cordon tricolor lung de câteva zeci de metri.

Punctul terminus al procesiunii a fost Catedrala Arhiepiscopală. Mulţimea de credincioşi a fost întâmpinată  de slujitorii lăcaşului de cult care au ţinut o slujbă de sfinţire a icoanei praznicului şi de binecuvîntare a pelerinilor.

Procesiunea de sâmbătă va fi urmată de „Marşul pentru Viaţă”, eveniment care trebuia organizat săptămâna trecută, dar a fost amânat din cauza vremii nefavorabile. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!