Publicat la: 11.06.2018. 18:20 / 849 views

PROBĂ EPICĂ LA EVALUARE. ABSOLVENŢI MULŢUMIŢI DE SUBIECTE

Peste 3.000 de absolvenţi de gimnaziu din judeţ au susţinut, astăzi, prima probă a Evaluării Naţionale, la limba şi literatura română. Au avut două ore la dispoziţie pentru a rezolva cerinţele. Printre obişnuitele subiecte de gramatică, le-a picat genul epic şi au avut de narat o întâmplare petrecută într-o cetate. A fost un examen de nivel mediu, spun profesorii de specialitate. 180 de absolvenţi au absentat de la proba de azi.

evaluare 2La orele prânzului, în faţa Şcolii nr. 15 din Buzău, imediat după testare, zeci de copii nu au mai avut răbdare şi au dorit deja să se consulte cu profesorii, urmărind subiectele deja apărute pe internet. Au ieşit bucuroşi din sălile de examen.  

La o altă unitate de învăţământ, la Școala nr. 12, câţiva candidaţi au rămas şi ei în curtea şcolii pentru a vorbi despre examen. Nu la fel încântaţi, dar cu speranţa că vor luată o notă bună.

Cadrele didactice de română susţin că subiectele de la proba de astăzi au avut un nivel mediu de dificultate. Inspector şcolar de specialitate şi membru în Comisia Judeţeană de Evaluare Naţională, profesorul Emilia Botea se aşteaptă la note mai mari faţă de cele înregistrate la simulare.

Proba de azi s-a desfăşurat fără incidente, spun oficialii Inspectoratului Școlar. Au absentat 180 de candidaţi, din cei aproape 3.300 de elevi înscrişi.

Miercuri, pentru absolvenţii de gimnaziu, urmează al doilea şi ultimul hop al examenului: proba de foc, la matematică. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!