Publicat la: 25.09.2019. 18:28 / 630 views

PRIMUL CONTROL, PRIMELE NEREGULI GRAVE. ABATERI NUMEROASE CU CORNUL ŞI LAPTELE, ÎN ŞCOLI

Elevi care nu au primit nici lapte, nici corn, întârzierea distribuirii produselor pentru copii şi… alte cazuri de cornuri mucegăite. Sunt câteva dintre abaterile descoperite la primul control efectuat de o echipă mixtă, în mai multe unităţi de învăţământ. Verificările au fost dispuse de prefect şi de şeful Consiliului Judeţean, în urma dezvăluirilor făcute de Campus TV, în ultimele două săptămâni.

control corn 1Astăzi au început controalele în şcoli, demarate la ordinul prefectului, în colaborare cu Consiliul Judeţean. La nivelul Casei Albe a fost numită o echipă compusă din reprezentanţi de la Inspectoratul Școlar, OPC, DSP, DSV şi Consiliul Judeţean.

Prima oprire a echipei mixte de control a fost la grădinţa cu program normal şi şcoala primară din satul Mărăcineni, unde tocmai ce sosise o dubiţă cu cornuri.

Transportul pentru şcolile din comuna Mărăcineni a ajuns cu întârziere. Nu a fost pentru prima dată. Laptele nu a fost adus astăzi. La unitatea de învăţământ centrală, conducerea ne-a relatat numeroasele probleme întâmpinate până acum. Şi aici au ajuns, zilele trecute, cornuri… mucegăite.

Administratorul şcolii a fost nevoit, la un moment dat, să folosească maşina personală, pentru a distribui cornuri la alte unităţi arondate.

Astăzi, la Școala Căpăţâneşti, cornurile au sosit tot cu întârziere. De aceea, au fost împărţite elevilor la ultima oră de curs.corn 2

A urmat controlul de la grădiniţele din Căpăţâneşti, unde s-a constatat că la preşcolari nu au fost aduse cornuri de la începutul anului şcolar. Nici aici nu era distribuit laptele pentru astăzi. Aceeaşi situaţie la şcoala gimnazială din Potoceni.

La finalul vizitelor din şcolile din comuna Mărăcineni, concluziile au fost clare. Firmele responsabile de corn şi lapte nu şi-au respectat angajamentele.

Se constată, de asemenea, că societăţile nu au capacitatea logistică de a acoperi traseele în timp util.

Controalele în şcoli vor continua timp de o săptămână. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!