Publicat la: 14.09.2020. 19:10 / 656 views

PRIMUL CLOPOȚEL, PRIMELE PROBLEME. CAZURI SPECIALE LA C.A. ROSETTI ȘI BERCA

După o jumătate de an, aproape toate unitățile de învățământ din județul Buzău au redeschis porțile pentru toți copiii. Astăzi am avut semnalate două cazuri speciale. Grădinița și creșa din Berca au rămas închise, iar la C.A. Rosetti, elevii din satul Lunca nu au fost duși la școală, din cauza unui conflict major între Primărie și Inspectoratul Școlar.

gradinita 3Astăzi, după șase luni de la închiderea forțată cauzată de starea de urgență, unitățile de învățământ au reprimit copiii în bănci, după scenarii adaptate condițiilor impuse de pandemie.

Din păcate, la Berca, preșcolarii de la grădiniță și copiii de la creșă nu au putut fi primiți, unitățile rămânând închise, după ce au fost depistate două cazuri de COVID în rândul personalului.

O situație mai gravă s-a produs la C.A. Rosetti. Elevii din satul Lunca, aproape 50, nu au fost duși la școala din centrul comunei. Primarul ar fi dat dispoziție să nu trimită microbuzul pentru a prelua elevii, acuză conducerea Inspectoratului Școlar.

De cealaltă parte, primarul comunei susține că, dimpotrivă, Inspectoratul Școlar nu dorește să reînființeze școala din Lunca și anunță că, până nu va fi rezolvată problema, copiii nu vor merge la ore.

Cazul de la C.A. Rosetti a ajuns în atenția autorităților din Prefectură și Consiliul județean. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!