Publicat la: 11.02.2021. 20:15 / 1.271 views

PRIMUL CAZ DE COVID, DUPĂ REDESCHIDEREA ȘCOLILOR. VIN TESTELE ANTIGEN LA CABINETELE ȘCOLARE

Presa centrală a anunțat, azi, că primul caz de COVID din țară înregistrat după redeschiderea școlilor provine dintr-o unitate din Capitală. Campus TV a aflat, însă, că, în urmă cu două zile, a fost semnalat primul caz de coronavirus, într-un liceu din Buzău, la un profesor de sport. Între timp, autoritățile din sănătate pregătesc loturile de teste antigen pentru a fi distribuite în școli.

elevi 5Când vine vorba de proceduri, unitățile de învățământ trebuie să respecte anumite reguli, în momentul în care apare o suspiciune de coronavirus. În cazul elevilor, se anunță imediat familia. În curând, în școlile buzoiene ar urma să fie distribuite teste antigen, care vor fi utilizate la elevii care prezintă simptome, procedură aplicată, însă, doar cu acordul părinților.

Cât despre măsurile după eventualele confirmări ale bolii în rândul elevilor, profesorilor sau altor angajați din sistem, autoritățile din sănătate sunt cele care vor lua o decizie, în urma anchetelor epidemiologice.

La Buzău, marți s-a confirmat primul caz de infectare cu coronavirus, după redeschiderea școlilor. Este vorba despre un profesor de educație fizică de la Liceul cu Program Sportiv. Nu s-au impus măsuri deosebite, în afară de izolarea cadrului didactic. S-a stabilit că profesorul a respectat cu strictețe toate măsurile de prevenție împotriva COVID. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!