Publicat la: 09.03.2020. 20:30 / 1.412 views

PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS, LA BUZĂU. S-A DECIS INTERZICEREA VIZITELOR ÎN TOATE SPITALELE

Update

Analizele de la Bucureşti au arătat că femeia este infectată cu coronavirus.

Ştirea iniţială

Între timp, la Buzău, a apărut o nouă suspiciune de coronavirus. Aseară, o femeie în vârstă de 73 de ani a fost izolată într-unul dintre modulele amplasate lângă Secția UPU Buzău. Potrivit autorităților, în data de 2 martie,  vârstnica s-a întors în țară, din Rimini, Italia. Astăzi, toate unitățile sanitare din județul Buzău au decis interzicerea vizitelor.

Still0309_00008Duminică seară, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, a fost adusă cu izoleta SMURD o femeie în vârstă de 73 de ani, revenită din Rimini, Italia, pe 2 martie, dată la care regiunea din care s-a întors nu era încă zonă galbenă de risc. Vârstnica sunat la 112, pentru că se simțea rău.

Potrivit oficialilor din Prefectură, pacienta prezenta febră și vărsături. Femeia, adusă din Pârscov, a fost izolată într-unul dintre modulele speciale amplasate în curtea Spitalului Județean, în imediata apropiere a secției UPU. Medicii au recoltat probe, trimise apoi la Institutul „Matei Balș”, iar astăzi era încă așteptată o veste de la București.

Tot astăzi, la nivelul unităților sanitare din județ au fost interzise vizitele. Măsura a fost luată în contextul prevenirii răspândirii cazurilor de coronavirus.

Între timp, numărul persoanelor izolate preventiv la domiciliu în județul Buzău se apropie de 200.

(Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!