Publicat la: 31.05.2020. 13:35 / 1.879 views

PRIMUL BUZOIAN DECEDAT PE FONDUL ÎMBOLNĂVIRII CU CORONAVIRUS. ÎNCĂ 5 CAZURI DE COVID-19, LA BUZĂU

Buzoianul care a decedat pe fondul îmbolnăvirii cu Covid-19 era internat pe secția ATI a Spitalului Municipal Rm. Sărat. Era intubat, ventilat, în stare gravă. La momentul internării, medicul curant a încercat transferul pacientului la Spitalul „Victor Babeș.” Transferul nu a fost aprobat, unitatea medicală din Capitală având capacitatea de internare depășită. La Spitalul Municipal Râmnicu Sărat mai sunt internați 57 de pacienți. Doi dintre ei sunt în stare gravă, pe secția ATI.

spital rm sarat covid nou

Iată și informarea oficială despre decesul bărbatului: „Pe 30 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică Buzău  a fost informată de către Spitalul Municipal Râmnicu Sărat- spital suport COVID, că la nivelul unității a fost înregistrat primul deces al unei persoane confirmate COVID-19 din județul nostru. Este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 71 de ani. Bărbatul a fost confirmat cu COVID-19 în data de 17 mai 2020 în Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Pacientul fusese diagnosticat cu cancer de colon cu metastaze multiple.

Conform procedurilor, decesul a fost confirmat oficial și prin informarea de presă a Grupului de Comunicare Strategică astfel: Deces 1260. Bărbat, 71 ani, județ Buzău. Dată confirmare: 17.05.2020. Dată deces: 30.05.2020. Comorbidităț: neoplasm colon cu metastaze pulmonare și hepatice.”, a anunțat Biroul de Presă al Prefecturii Buzău.

Încă cinci pacienți confirmați cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău.

„Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 5 cazuri de infectare cu noul Coronavirus. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 196.

🔴 CAZUL 192 – pacient sex feminin, 19 ani, însărcinată, cu domiciliul în Buzău, simptomatică, transferată și internată la Maternitatea Bucur de la Spitalul V. Babeș, unde în data de 29.05.2020 a fost testată și confirmată pozitiv.

🔴 CAZUL 193 – pacient sex feminin, 26 de ani, simptomatică, internată la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolată), contact direct (sora) cu cazul 189 (pacient sex masculin, 32 de ani, soțul femeii însărcinate în luna a opta din Râmnicu Sărat).

🔴 CAZUL 194 – pacient sex feminin, 57 de ani, simptomatică, internată la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolată), contat direct (mama) cu cazul 189.

🔴 CAZUL 195- pacient sex masculin, 60 de ani, simptomatic, internat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolat), contact direct (tatăl) cu cazul 189.

🔴 CAZUL 196- pacient, sex feminin, 30 de ani, cu domiciliul în Ilfov. S-a întors în urmă cu 14 zile din Austria și a intrat în izolare într-un apartament din Buzău. A prezentat simptome specifice și a fost internată în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolată). 

Pacienții au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.”, se precizează într-un buletin informativ al Prefecturii Buzău.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!