Publicat la: 26.03.2020. 18:54 / 1.685 views

PRIMELE CONCEDIERI, CAUZATE DE CORONAVIRUS. DOUĂ FIRME AU FĂCUT DEJA CONCEDIERI COLECTIVE

Aproape 1600 de societati buzoiene au fost contactate, zilele acestea, de reprezentantii AJOFM, in legatura cu potentialele disponibilizari generate de pandemia de coronavirus. Deocamdata, la nivelul judetului, doar doua firme au confirmat, oficial, concedieri colective.

tociuÎn ultimele cinci zile, aproape 1.600 de firme buzoiene au fost contactate de reprezentanții AJOFM, pentru a se preconiza numărul de disponibilizări, situațiile de șomaj tehnic, sau de contracte restrânse generate de criza cauzată de coronavirus. În urma feedback-ului primit de la conducerile societăților, specialiștii de la AJOFM estimează că, într-un fel sau altul, în jur de 6.000 de buzoieni vor fi afectați, de acestă criză temporară.

Deocamdată, însă, doar două firme au confirmat că vor face concedieri colective. Este vorba despre două companii relativ mici care vor disponibiliza împreună 321 de angajați.

Din fericire, spun reprezentanții AJOFM, marii angajatori buzoieni au declarat că deocamdată nu se pune problema disponibilizărilor, grație numărului mare de comenzi pe care trebuie să le onoreze. Astfel, pentru moment, majoritatea buzoienilor care lucrează pe platforma industrială au șanse să și păstreze joburile. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!