Publicat la: 18.05.2020. 09:14 / 780 views

PRIMELE CAZURI DE COVID – 19 ÎN RÂNDUL ANGAJAȚILOR SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BUZĂU

Conducerea Spitalului Judeţean Buzău anunță că 7 cadre medicale din Secţia de Boli Interne, unde patru pacienți au fost depistaţi cu noul coronavirus, sunt la rândul lor infectate. Inițial, o pacientă a fost depistată cu SARS-CoV-2. Ulterior, testele au confirmat infecția la alți 3 bolnavi din spital. Secţia de Boli Interne a SJU Buzău a fost închisă temporar.

spital 2O femeie în vârstă de 87 de ani, din municipiul Buzău, cu multiple comborbidităţi, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, a fost investigată COVID-19 în data de 15 mai 2020, în vederea internării într-un cămin de bătrâni, rezultele fiind pozitive. Pacienta este asimptomatică şi a fost internată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

DSP Buzău a declanşat ancheta epidmemiologică, a decis investigarea tuturor pacienţilor de pe secţie, precum şi a întregului corp medical.

Secția de Interne din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a fost închisă, după confirmarea a altor trei cazuri de Covid-19, în rândul pacienților internați, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 68 şi 88 de ani.

Pe secție erau 33 de pacienți internați, toți fiind testați. Cei patru pacienți depistați cu coronavirus au fost transferați la Spitalul Rm. Sărat.

În urma testării a 38 de cadre medicale de pe secția Medicina Internă au ieșit pozitive 7 cadre: un medic, patru asistente și 2 infirmiere. Toate aceste cadre medicale vor fi internate în secţia pavilionară de la Boli Infecţioase. ”S-a început ancheta epidemiologică iar mâine se va decide ce personal urmează să fie testat”, a anunţat duminică managerul spitalului, Claudiu Damian.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!