Publicat la: 31.01.2017. 19:01 / 2.340 views

PRIMARUL DE LA SĂPOCA, SUSPENDAT DE PREFECTURĂ. IULIAN MANEA A PIERDUT PROCESUL CU ANI

Încă un primar buzoian riscă să îşi pierdă mandatul înainte de termen, asemenea primului gospodar din Săgeata. Iulian Manea, primarul din Săpoca, a pierdut definitiv procesul cu ANI, care îl declarase incompatibil încă din 2014, pentru că ar fi deţinut în paralel o funcţie în administraţia spitalului Săpoca. Astăzi, prefectul judeţului Buzău, Aurelia Mitrea, a emis ordinul de suspendare din funcţie a primului gospodar al comunei Săpoca.

sapoca primarAstăzi, prefectul judeţului Buzău, Aurelia Mitrea a emis ordinul privind constatarea încetării mandatului primarului comunei Săpoca, Laurenţiu-Iulian Manea, înainte de expirarea duratei normale a acestuia.

Iulian Manea a pierdut definitiv procesul cu ANI, după ce la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a fost respins recursul la sentinţa Curţii de Apel Ploieşti. Dosarul de incompatibilitate al primarului de la Săpoca a bătut mult timp pasul pe loc. Din ianuarie 2015, când dosarul a ajuns la Curtea Supremă, nu s-a întâmplat mai nimic, până pe 28 septembrie, când i s-a admis, de principiu, recursul.

Două luni mai târziu, judecătorii s-au pronunţat în defavoarea lui Iulian Manea, care mai putea recurge doar la căi extraordinare de atac, însă, în orice moment, ANI putea cere Prefecturii emiterea ordinului de încetare a mandatului de primar înainte de termen, iar acest lucru s-a întâmplat astăzi.

Inspectorii ANI au precizat, în martie 2014, că Manea se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2012, întrucât deţinea, simultan, atât funcţia de primar al comunei Săpoca, cât şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Primarul comunei Săpoca spune că a renunţat însă la calitate încă din decembrie 2013 şi a depus un punct de vedere după ce a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare. La scurt timp după primirea deciziei, Iulian Manea a contestat-o în instanţă, însă judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti i-au respins cererea de anulare a actului administrativ.

Manea a mers mai departe şi a făcut recurs, care a fost judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la mai bine de un an de la încheierea procesului pe fond. Primarul Iulian Manea are dreptul să conteste la Judecătorie ordinul emis astăzi de Prefectul Judeţului Buzău. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!