Publicat la: 14.12.2017. 19:15 / 707 views

PRIMĂRIILE NU VOR MAI PLĂTI SALARIILE PROFESORILOR. FONDURILE VOR VENI DE LA MINISTER, PRIN INSPECTORATUL ŞCOLAR

De la 1 ianuarie, primăriile nu se vor mai ocupa de plata salariilor pentru profesori. Sarcina va fi trecută în ograda inspectoratelor şcolare. La Buzău au existat situaţii în care, de-a lungul timpului, anumiţi primari s-au folosit electoral de sistemul de plată sau chiar au întârziat alocarea fondurilor către şcoli, din diverse motive.  

prof la clasaTrecerea către Inspectoratul Şcolar a atribuţiei de a achita fondul de salarii pentru unităţile de învăţământ este o măsură cerută de ani buni de către sindicalişti.

Vestea îi bucură pe responsabilii sindicatului, mai ales că, astfel, de la 1 ianuarie, nu vor mai exista situaţii în care cadrele didactice să primească salariile cu întârziere sau cazuri de primari care să se folosească de alocarea salariilor în scop electoral.

Bugetul de salarii va fi asigurat, ca şi până acum, de Ministerul Educaţiei, iar Inspectoratul Şcolar va distribui banii către unităţile de învăţământ. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!