Parcări negociate. Primăria va cumpăra terenurile din microcartierul Integral.

Parcări negociate. Primăria va cumpăra terenurile din microcartierul Integral.

În 2020, Primăria a asfaltat o parte din aleile din microcartierul de la Integral. Din păcate, parcările nu au putut fi amenajate, deoarece nu făceau parte din domeniul public. Primăria a negociat achiziționarea lor pentru a le transforma în parcări de reședință.

Spre sfârșitul anului 2020, în luna noiembrie, drumarii de la Urbis au asfaltat zona de peste drum de Drăgaică, unde se află fostele cămine de nefamiliști ale societății Integral, construite în secolul trecut și unde nu s-a intervenit niciodată de atunci la infrastructura rutieră..

În prima etapă a fost reabilitată aleea principală de acces, apoi, după rezolvarea unor probleme juridice și administrative, au urmat și aleile dintre blocuri.

În privința parcărilor de reședință din microcartier, situația este mai complicată.

Atâta timp cât terenurile pe care sunt amplasate parcările respective nu fac parte din domeniul public, Municipalitatea nu poate interveni pentru a le asfalta, marca, numerota și, mai apoi, pentru a le atribui ca parcări rezidențiale.

Din acest motiv, a fost negociată achiziționarea lor de la societatea Integral, proprietarul de drept.

Rezultatele negocierilor vor face parte dintr-un proiect de hotărâre, care urmează să fie supus aprobării aleșilor locali într-una din următoarele ședințe ale Consiliului Local Municipal.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și