Publicat la: 29.07.2015. 18:51 / 1.099 views

PRIMĂRIA BUZĂU NU MAI ARE LOCUINŢE SOCIALE. LISTELE DE SOLICITĂRI SUNT FOARTE LUNGI.

locuite sociale1Primăria Buzău nu mai are disponibilă la acest moment nici măcar o locuinţă în care să poată fi cazate persoanele care din diferite motive rămân fără un adăpost deasupra capului. Listele de aşteptare sunt lungi, însă autorităţile locale nu pot decât să ridice din umeri pentru că legea nu le dă posibilitatea nici să cumpere alte spaţii. O astfel de locuinţă solicită două familii de pe strada Al. Marghiloman care riscă să ajungă în stradă după ce proprietarul a revendicat casa.
Cele două familii locuiesc de peste 30 de ani într-un imobil de pe strada Alexandru Marghiloman. Moştenitorii fostului proprietar au revendicat casa în instanţă şi au câştigat, iar acum fac demersuri pentru ca cele două familii formate din peste 20 de persoane să evacueze clădirea. Din momentul în care s-a demarat procedura în instanţă, chiriaşilor nu le-a mai fost percepută nici măcar chiria, adică de aproape 7 ani.
Oamenii sunt disperaţi pentru că nu ştiu încotro s-o apuce cu copiii şi cu toate lucrurile din casă. Se aşteaptă din moment în moment ca un executor judecătoresc să le bată la poartă şi să le ceară să elibereze imobilul.
Reprezentanţii Primăriei cunosc situaţia celor două familii, însă nu pot face nimic să îi ajute pentru că la acest moment nu au liber niciun spaţiu pe care să-l ofere ca locuinţă socială. Lista de aşteptare este lungă, iar proprietăţile Primăriei sunt pline de astfel de chiriaşi.
Chiriaşii imobilului de pe strada Alexandru Marghiloman au contestat în instanţă decizia de executare silită, însă sunt conştienţi că în câteva săptămâni vor trebui să elibereze casele.

locuinte sociale 2  locuinte sociale 3

Exista 4 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
  1. M-am saturat de tiganii astia din Buzau. Vor locuinte sociale, dar nu muncesc. Au ocupat trotuarele din zona pietei centrale, la fel au procedat si in Parcul Crang. Sunt peste tot, asa-zisi comercianti. De fapt sunt niste bisnitari, niste speculanti de doi lei, care cumpara produse cu un pret, fara documente, si pe care le revand cu alt pret mai mare, fara a plati taxe si impozite. Sunt obligati sa aibe case de marcat si sa elibereze bon fiscal. Nu vad cei de la ANAF sau de la politia economica ca nu au asa ceva. Chiar asa am ajuns ca tiganii sa comande in orasul asta? Imi este scarba de tot ce se intampla in acest oras!

  2. Niste scursuri ale societatii in care traim. Nu au carte, nu au nicio pregatire, dar au pretentii si doleante. Toti tiganii s-au invatat sa ceara de la primarie, iar cei de acolo fac pe naiba in patru si ii rezolva. Nu este normal asa ceva. Suntem o tara de asistati social, iar ogoarele patriei stau nelucrate, satele romanesti dispar pentru ca nu mai sta nimeni in ele, iar ei se plang ca nu au unde sa locuiasca. Sa isi faca credit pe 30 de ani sa isi cumpere un apartament nu sa ceara de pomana, din banii nostrii.

  3. vlad spune:

    Toti socialii astia sunt bine imbracati, ingrijiti, grasuti, se vede ca nu prea se ocupa cu munca, dar in schimb vor case gratis de la primarie, de parca este cineva dator sa faca acest lucru. Dar ei, ce ofera in schimb orasului, in afara de voturi pentru camarila lui Bosco? NIMIC! Asa ca la munca, nu la intins mana!

  4. Vasile spune:

    Asa-zisii chiriasi sociali ar fi trebuit sa se gandeasca si la ziua de maine. Sa aibe un serviciu stabil, sa renunte la anumite vicii si sa nu mai faca copii pe banda rulanta. De ce trebuie ca primaria pe banii nostrii sa aibe grija de aceste persoane care, de cele mai multe ori, nu aduc niciun beneficiu societatii in care traiesc. Nu este normal sa ceri pomana cand tu esti apt de munca dar nu vrei si invoci tot felul de motive. Dintre toate cazurile sociale din oras, dupa parerea mea, mai putin de 20% sunt reale. De regula, cei care au nevoie de ajutor nu il solicita ci se descurca cum pot. Primaria trebuie sa inceteze cu aceste pomeni electorale aducatoare de voturi la alegeri. Oameni trebuie indemnati sa munceasca, sa se descurce singuri. Marea majoritatea buzoienilor care au un serviciu si-au luat credite de la banci pentru a-si cumpara locuinte si platesc ratele in peste 20 de ani, iar cetatiganii astia vor locuinte, vor cantina, dar nu au muncit o zi in viata lor. Nu mai promovati asa ceva, pentru ca fiecare trebuie sa se descurce asa cum poate. Nu sunt de acord ca primaria sa cumpere alte locuinte pentru acesti paraziti ai societatii noastre.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!