Publicat la: 10.02.2020. 19:16 / 818 views

PRIMA GRĂDINIŢĂ ÎNCHISĂ, DIN CAUZA GRIPEI. PREŞCOLARII DIN UNGURIU, VACANŢĂ DE DOUĂ ZILE

Noile reglementări transmise de Ministerul Sănătății și de Ministerul Educației, pe fondul epidemiei de gripă, aduc la Buzău și prima unitate de învățământ pentru care s-a decis suspendarea cursurilor.

gradinita educatoare gradinita inchisa 2

Grădinița din Unguriu, structură a școlii gimnaziale centrale, a fost închisă pentru două zile, după ce într-una din cele două grupe au fost semnalate trei cazuri de gripă și un alt copil bolnav la cealaltă grupă. 35 de preșcolari sunt înscriși la grădinița din Unguriu.

În acest context al primului caz de unitate de învățământ închisă pe fondul îmbolnăvirilor, autoritățile din sănătate fac un apel la directorii de școli să colaboreze și cu D.S.P., înainte de a lua o măsură radicală.

Pe de altă parte, oficialii DSP Buzău precizează că, în mediul școlar, gripa nu a ajuns la cote alarmante.  

Potrivit noilor dispoziții transmise de cele două ministere, o unitate de învățământ poate fi închisă, dacă 20% dintre copii absentează din cauza gripei, iar cursurile la o clasă sau la o grupă pot fi suspendate dacă se înregistrează trei cazuri de gripă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!