Publicat la: 25.02.2021. 20:07 / 1.379 views

PREȚURI NOI LA TRANSPORT. S-A APROBAT NOUL PLAN TARIFAR DE LA TRANS BUS

De la 1 Martie va intra în vigoare noul plan tarifar de la Trans Bus, aprobat astăzi de consilierii CLM. Prețurile diferă în funcție de cele 8 Zone tarifare și pornesc de la 2 lei pentru no călătorie, până la 6 lei în zona tarifară 8. Primăria Buzău acordă unele facilități de transport mai multor categorii de persoane domiciliate în municipiu.

oameni autobuzAstăzi, aleșii municipali au aprobat noul plan tarifar zonal care se va aplica în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni și au stabilit modul de acordare a titlurilor de călătorie emise prin sistemul e-ticketing, la Trans Bus.

Directorul societății de transport le-a prezentat consilierilor noul sistem electronic de taxare, care urmează să fie implementat în autobuze.

Cele două sisteme folosite de Trans Bus au fost gândite să asigure un transport eficient pentru călătorii din municipiu și din localitățile afiliate la ADI Buzău – Mărăcineni.

Conform afirmațiilor edilului șef, eficiența economică se regăsește în faptul că 95%din veniturile încasate de Primărie provin de la agenții economici, iar cei care lucrează acolo, folosesc transportul în comun pentru a ajunge la locul de muncă.

Totodată, primarul a anunțat că, până la sfârșitul acestui an, vor fi modernizate 81 de stații de autobuz, cele mai multe dintre ele fiind dotate și cu adăposturi.

Extinderea sistemului e-ticketing costă aproximativ 700 mii lei, fără TVA.

În ceea ce privește planul tarifar, acesta este diferit pentru cele 8 zone de tarifare în care circulă autobuzele Trans Bus, prețurile biletelor pornind de la 2 lei în Zona 1, până la 6 lei în zona 8.

Există o serie de facilități pentru mai multe categorii de pensionari, pentru persoane de peste 60 de ani care nu au venituri, pentru șomeri, elevi, copii sub 7 ani și alte categorii de persoane, care domiciliază în municipiu.

Din păcate, celelalte UAT-uri, membre în ADI Buzău- Mărăcineni, nu acordă nicio facilitate de transport cetățenilor lor.

Proiectul a fost aprobat cu 22 de voturi pentru și o abținere. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!