Publicat la: 09.11.2017. 19:33 / 1.140 views

PREMII PENTRU PRESA BUZOIANĂ. „VIAŢA BUZĂULUI” PREMIATĂ LA ZILELE „PAMFIL ŞEICARU”

Astăzi şi mâine, la Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu” se desfăşoară cea de-a XIV-a ediţie a manifestării „Zilele Pamfil Şeicaru”. Publicaţii şi oameni de presă din Buzău au fost premiaţi pentru activitatea lor de-a lungul timpului. „Viaţa Buzăului”, una dintre primele publicaţii înfiinţate în judeţ, a fost premiată, la rândul ei.

bibliotecaCea de-a paisprezecea ediţie a manifestării „Zilele Pamfil Şeicaru”, realizată de Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean, a debutat astăzi cu premierea unor publicaţii şi a unor jurnalişti din Buzău.

Manifestarea este dedicată împlinirii a 100 de ani de la luptele de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz.

De aceea, publicaţiile militare au fost cele care au fost premiate în primul rând.

Diplomele au fost înmânate de colonelul în rezervă Dan Gâju, ziarist şi membru Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

Au fost premiaţi şi publicişti militari, activi sau în rezervă, pentru activitatea lor publicistică susţinută.

Una dintre publicaţiile civile care au fost recompensate de organizatori a fost „Viaţa Buzăului”, cea mai veche publicaţie din judeţ, care a reuşit să supravieţuiască, chiar dacă a avut unele sincope de-a lungul anilor.floriceanu

Profesorul universitar doctor Marian Petcu, de la Universitatea din Bucureşti, Departamentul de Antropologie culturală şi Comunicare a înmânat diplomele reprezentanţilor presei buzoiene.

Diplome au mai primit şi jurnalişti şi publicişti buzoieni recunoscuţi, care au avut şi au un rol cu totul deosebit în viaţa comunităţii.

Viorel Frâncu, sufletul acestei manifestări culturale şi proaspăt pensionar, a primit din partea directorului Bibliotecii Judeţene, Marius Mihail Bâsceanu, o diplomă pentru întreaga sa activitate.

Prima zi a manifestării a continuat cu prezentarea unor comunicări tematice susţinute de scriitorul şi istoricul Emil Niculescu, profesorul universitar Marian petcu şi de colonelul în rezervă Dan Gâju, ziarist.

Mâine, Zilele „Pamfil Şeicaru” se vor desfăşura tot în aula Basil Iorgulescu de la Biblioteca Judeţeană, începând cu ora 11. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!