Publicat la: 24.05.2018. 18:29 / 1.730 views

PREMIERĂ MEDICALĂ LA BUZĂU. S-A RECONSTRUIT NASUL UNEI ADOLESCENTE

Premieră medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. O echipă formată din trei medici, un chirurg, un anestezist şi un ORL-ist au redat speranţa unei vieţi normale unei adolescente care s-a născut fără nas. Ei au reconstruit piramida nazală a tinerei de 17 ani cu aparatura şi tehnica din Spitalul Judeţean, după ce mai multe clinici refuzaseră intervenţia.

doctori spitalul judeteanO intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean a schimbat viaţa unei tinere de 17 ani. Este vorba despre o intervenţie de reconstrucţie a piramidei nazale, intervenţie refuzată de alte clinici de specialitate din cauza complexităţii. Aşa se face că o echipă formată din medicul chirurg ORL Cosmin Ursăchescu, medicul chirurg plastician Alexandru Varga şi medicul ATI Florin Năstase a reuşit să reconstruiască nasul adolescentei.

Cazul a ajuns în atenţia echipei de la Buzău în urma unei recomandări din partea unui profesor de la Spitalul Universitar Bucureşti. Cei trei medici au ştiut că nu le va fi uşor, dar au decis să accepte provocarea şi au reuşit operaţia.

Operaţia a fost una care a implicat foarte multe riscuri, dar echipa de la Buzău a reuşit să le depăşească, iar intervenţia a fost una de succes.

Adolescenta operată de echipa de la Buzău este din Prahova, iar în câteva luni se va putea  bucura de o înfăţişare nouă. Echipa de medici de le Spitalul Judeţean Buzău este una extrem de bine sudată şi aşteaptă cu interes şi alte astfel de provocări.

(Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!