Publicat la: 30.03.2020. 18:20 / 427 views

PREMIERĂ ABSOLUTĂ. PRIMA ŞEDINŢĂ ”ONLINE” DE CONSILIU LOCAL MUNICIPAL

Consiliul Local Municipal Buzău s-a conformat măsurilor impuse pe perioada de Stare de urgenţă şi s-a întrunit astăzi în prima şedinţă on line din istoria sa.

clm online 2 clm online 1

În sala de şedinţe a Consiliului nu au fost prezenţi decât primarul Constantin Toma, preşedintele de şedinţă, secretariatul şi echipele care au asigurat desfăşurarea on line şi transmiterea live.

Ceilalţi consilieri au putut participa la întrunire de acolo de unde se aflau: de la domiciliu, de la birou sau din altă parte, cu ajutorul mijloacelor electronice p-roprii, pe care le-a fost instalată aplicaţia.

Conform protocolului obişnuit, întrunirea a debutat cu Imnul Naţional

Şedinţa on line a debutat cu dreptul, cu o singură problemă, care urmează să fie corectată până la următoarea şedinţă.

Este vorba despre faptul că votul s-a făcut nominal, fiecare consilier trebuind să fie apelat pentru a-şi putea exprima votul.

Metoda este destul de greoaie şi consumă foarte mult timp, ceea ce a stârnit nemulţumirea unora dintre consilieri.

La următoarea şedinţă se va putea vota electronic.

Există şi acum această opţiune pe aplicaţia instalată pe telefoanele membrilor CLM, dar nu se pot înregistra voturile.

Oricum, şedinţele on line sunt, de departe, cea mai sigură modalitate pentru a proteja participanţii de o posibilă contaminare cu Covid 19 sau cu orice alt virus, exceptând, desigur, eventualii viruşi informatici. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!