Publicat la: 09.02.2018. 19:12 / 1.431 views

PREJUDICIU DE PESTE 17 MILIOANE DE EURO. FISCUL A COLECTAT APROAPE 140 DE MILIOANE DE EURO

Peste 17 milioane de euro este prejudiciul constatat, anul trecut, de inspectorii fiscali buzoieni, după efectuarea mai multor controale la firme din judeţ. Zeci de dosare au fost înaintate Poliţiei pentru cercetări penale. De asemenea, prin executări silite, Fiscul buzoian a recuperat peste 30 de milioane de euro de la contribuabili, în majoritate persoane juridice.

finante 1Bilanţul pe 2017 al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Buzău arată o cifră de aproape 140 de milioane de euro, colectată de la cei peste 170.000 de contribuabili existenţi în evidenţele instituţiei. Gradul de colectare a fost de 108%, mai mare faţă de cel înregistrat în 2016. Cele mai mari sume au fost atrase la buget din impozit pe venit şi TVA.

Inspectorii buzoieni de la ANAF au reuşit să recupereze peste 30 de milioane de euro din executări silite. De asemenea, în urma controalelor efecutate, funcţionarii de la Fisc au constatat zeci de cazuri care au intrat, apoi, în atenţia organelor de cercetare penală. Vorbim despre 71 de sesizări cu privire la fapte ce ar fi adus un prejudiciu la bugetul de stat de peste 17 milioane de euro. În aceste situaţii au fost constatate evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, ascunderea surselor impozabile şi omisiunea înregistrării în contabilitate a veniturilor realizate, precum şi omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate. Cazurile au ajuns în atenţia ofiţerilor de la Poliţia Economică. Pe lângă aceste speţe, IPJ a avut în 2017 şi alte dosare instrumentate pe linia evaziunii fiscale, cercetări în urma cărora s-a recuperat peste un milion de euro.

Prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală vor fi şi în acest an printre priorităţile Fiscului şi Poliţiei buzoiene. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!