Publicat la: 19.09.2017. 18:18 / 376 views

PREGĂTIRI PENTRU FURTUNĂ. MĂSURI PREVENTIVE LUATE DE PRIMĂRIE

România a fost şocată de efectele catastrofale ale furtunilor care au devastat vestul ţării. Pentru a preîntâmpina pierderea unor vieţi omeneşti şi pentru a diminua pagubele materiale, edilii buzoieni caută cele mai eficiente soluţii. Prevenirea populaţiei în timp optim este principala măsură în cazul unei furtuni de mare putere.

oras 2Efectele catastrofale asupra populaţiei din vestul ţării produse de o furtună de scurtă durată, dar de o forţă nemaiîntâlnită până acum în România au pus în alertă şi autorităţile locale.

Se caută deja cele mai eficiente măsuri pentru prevenirea producerii unor efecte asemănătoare în cazul în care Buzăul ar fi lovit de o astfel de calamitate naturală.

Autorităţile nu pot feri oraşul din calea furtunilor, dar ar trebui să poată preveni populaţia în cel mai scurt timp, pentru a se putea adăposti în locuri sigure.

Printre măsurile preventive dispuse deja de Primărie se numără şi inventarierea şi evaluarea tuturor panourilor publicitare din oraş şi a indicatoarelor rutiere.

Acolo unde a fost cazul, lucrătorii de la Urbis au şi executat lucrări de consolidare.

În general, va fi verificat tot ceea ce poate fi dislocat de un vânt extrem de puternic şi care poate produce răni sau pagube materiale locuitorilor municipiului.

Dar, cele mai bune măsuri de precauţie le pot lua buzoienii, care vor şti să-şi protejeze viaţa şi bunurile, cu condiţia de a şti exact la ce să se aştepte.

Este extrem de important ca autorităţile să folosească absolut orice mijloc de informare în masă.

Şi metoda SMS-ului, despre care se vorbeşte în ultimul timp poate fi eficientă, dar ar fi bine să fie dublată şi de o altă metodă.

Posturile de radio care emit non-stop şi care sunt recepţionate de buzoieni ar putea însemna o altă cale eficientă de a avertiza populaţia municipiului şi de a-i oferi date cât mai exacte despre forţa eventualelor fenomene meteo. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>