Publicat la: 27.09.2018. 18:16 / 1.408 views

PREGĂTIRI PENTRU BIENALĂ. PESTE 300 DE LUCRĂRI DE ARTĂ AU AJUNS LA BUZĂU

În cele două spaţii expoziţionale de la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” , peste 300 de lucrări de pictură, sculptură, arte decorative şi grafică aşteaptă selecţia juriului. Artişti plastici din toată ţara şi de peste hotare şi-au trimis cele mai bune lucrări la cea de-a XI-a ediţie a Bienalei Internaţionale „Ion Andreescu” de la Buzău. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 12 octombrie, la ora 14 iar lucrările vor putea fi vizionate până la sfârşitul lunii noiembrie.

bienala 1Au sosit la Buzău lucrările de artă care au fost înscrise la cea de-a XI-a ediţie a Bienalei Internaţionale „Ion Andreescu”, organizată de filiala de la Buzău a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Printre lucrările despachetate până acum figurează şi o pictură a unui artist sirian, dar şi o lucrare de grafică semnată de un artist din Spania.

Cele cu mult peste 300 de lucrări de pictură, sculptură, arte decorative şi de grafică sosite la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” vor fi selectate de un juriu competent, prezidat de criticul de artă Luiza Barcan.

Ediţia din acest an, care se anunţă a fi şi cea mai reuşită de până acum, este dedicată aniversării Centenarului Marii Uniri, mai ales că, tot în acest an, filiala UAPR Buzău împlineşte o jumătate de secol de existenţă.

Anul acesta, s-au înscris la Bienală şi mai mulţi artişti fotografi profesionişti, ale căror lucrări fac cinste artelor vizuale.

Bienala Internaţională „Ion Andreescu” va fi vernisată vineri 10 octombrie, la ora 14, la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” iar expoziţia va rămâne pe simeze până în dată de 30 noiembrie 2018. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!