Publicat la: 25.09.2020. 18:40 / 314 views

PREGĂTIRI PENTRU BIENALĂ. ARTIȘTI DIN TOATĂ LUMEA AU TRIMIS LUCRĂRI LA BUZĂU

La începutul lunii octombrie va fi vernisat expoziția cu lucrările care participă la Bienala Internațională ”Ion Andreescu”, eveniment cultural major, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Buzău. au sosit până acum peste 250 de lucrări din țară, din Uniunea Europeană, dar și din America, Brazilia, Peru și alte țări ale lumii. Un juriu alcătuit din profesioniști va alege lucrările care vor intra în concurs și va acorda premiile și trofeele.

bienala 1 bienala 3

A început deja despachetarea lucrărilor de pictură, grafică, sculptură și arte decorative sosite din toată lumea pe adresa filialei buzoiene a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Cele mai bune duntre ele, selectate de un juriu competent, vor fi înscrise în concurs și vor avea șansa să fie premiate la Bienala Internațională ”Ion Andreescu”, de la Buzău.

De-a lungul anilor, Bienala ”Ion Andreescu” a devenit internațională și, ediție de ediție, intersul artiștilor plastici din afara țării crește constant, Buzăul căpătând greutate în palmaresul lor.

Pe adresa Galeriilor de Artă ”Ion Andreescu” din Buzău au sosit până acum lucrări din Brazilia, Peru, Statele Unite ala Americii, Canada, Suedia, din țările învecinate și din alte state ale lumii.

După ce toate lucrările primite pe adresa Bienalei vor fi despachetate, vor fi așezate pe secții, pentru a putea fi jurizate.

Din juriul care va selecta lucrările calificate în concurs fac parte profesori universitari de specialitate, critici de artă și artiști plastici profesioniști consacrați.

Premiile Bienalei ”Ion Andreescu” vor fi înmânate câștigătorilor cu prilejul vernisajului expoziției, care va avea loc într-una din zilele cuprinse îbtre 10 și 12 octombrie, după terminarea expunerii lucrărilor rămase în concurs. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!