Publicat la: 21.06.2018. 18:00 / 725 views

PREGĂTIRI ANTI-CANICULĂ. PUNCTE DE PRIM-AJUTOR ÎN ZONELE AGLOMERATE

Sezonul estival se instalează ferm şi la Buzău unde, în următoarea perioadă sunt aşteptate temperaturi ridicate. Protejarea populaţiei pe vreme de caniculă este una din priorităţile Primăriei pentru următoarele luni de vară. Ca în fiecare an, în zonele aglomerate din oraş, vor fi amenajate puncte de prim-ajutor, deservite de personal medical calificat.      

canicula 2Buzoienii au început deja să ia măsuri preventive pentru următoarea perioadă de timp, când temperaturile pot depăşi 35 de grade celsius la umbră.

Se ştie că temperaturile mari afectează o mare parte a populaţiei dar, în special bătrânii şi copiii, precum şi persoanele care suferă de afecţiuni medicale.

Din acest motiv, în perioadele caniculare, Primăria înfiinţează puncte de prim-ajutor în zonele mai aglomerate ale oraşului.

Materialele sanitare, medicamentele şi apa îmbuteliată vor fi achiziţionate chiar de săptămâna viitoare.

Odată cu emiterea primului cod galben de caniculă pentru regiunea în care este situat municipiul Buzău, vor fi redeschise şi punctele de prim-ajutor.

Punctele de prim-ajutor vor funcţiona în aceleaşi locaţii ca şi în anii anteriori.

În apropiere de Piaţa Dorobanţi, va fi amenajat un astfel de punct într-o unitate de optică medicală şi un altul în holul de la intrarea în Palatul Comunal.

Alte doua puncte vor fi la Piaţa Centrală, în interiorul Biroului Administrativ şi în spatele Pieţii Crâng, în sediul DSV.

În perioadele caniculare buzoienii pot apela la serviciile cadrelor medicale din toate aceste puncte de prim-ajutor, chiar şi în ştrandul municipal, unde este prezent un asistent medical. De asemenea, toate farmaciile din oraş pot oferi prim ajutor în astfel de situaţii, în care cetăţenii municipiului suferă din cauza caniculei. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!