Publicat la: 19.04.2019. 18:27 / 1.910 views

PREFECTUL JUDEŢULUI DESPRE UCIDEREA URSULUI: “ÎN PRIMUL RÂND TREBUIE SĂ PROTEJĂM OMUL”

După împuşcarea ursului de la Colţi, care a terorizat comunitatea, ministrul mediului Graţiela Gavrilescu a postat pe o reţea de socializare un mesaj prin care critica felul în care au tratat vânătorii şi primarul din localitate cadavrul ursului. Prefectul judeţului a transmis astăzi un mesaj foarte ferm prin care a subliniat că, în astfel de cazuri, cel mai important este omul.

sedinta ursLa scurt timp după ce imaginile cu ursul împuşcat la Colţi au fost făcute publice, ministrul mediului Graţiela Gavrilescu a avut o ieşire pe o reţea de socializare prin care critica în termeni duri modul în care vânătorii şi primarul din localitate s-au comportat cu cadavrul ursului.

„Este inadmisibil!!! La prima ora a dimineţii, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu va fi la Buzău.
Vom cere inclusiv intervenţia organelor de cercetare penală!
Iar Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenţia şi Garda judeţene şi-au îndeplinit atribuţiile. Le garantez vinovaţilor că vor plăti scump!”, a scris Gratiela Gavrilescu pe Facebook.

În această dimineaţă, prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim o organizat o conferinţă de presă la care a invitat toţi factorii implicaţi în acest caz.

Toţi cei implicaţi în acest caz au explicat în amănunt faptul că s-a procedat absolut legal, atât la identificarea, cât şi la recoltarea ursului.

Mai mult decât atât, reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului au explicat faptul că ursul împuşcat la Colţi se face vinovat de nu mai puţin de 14 atacuri în gospodăriile oamenilor.

Toţi cei prezenţi astăzi au dezaprobat gestul primarului din Colţi de a stropi cadavrul ursului cu bere, însă acesta şi-a justificat gestul cu lacrimi în ochi.

Potrivit specialiştilor, urşii atacă gospodăriile din zonele montane datorită faptului că s-a împuţinat hrana în mediul lor natural. (MirelaCopariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!