Publicat la: 08.01.2019. 19:28 / 861 views

PORC MORT, LA RAMPA DE GUNOI. LOCATARII S-AU PANICAT

Panica intre locatarii unui bloc din Buzau dupa ce au vazut langa tomberoanele de gunoi  cadavrul unui purcel. Autoritatile sanitar veterinare au intrat in alerta imediat ce au aflat despre situatie si au ridicat cadavrul pentru analize. In judetul Buzau au fost 5 focare de pesta porcina africana si 4 dintre ele au fost deja inchise.

porc mort 2Speriati de ce au vazut la televizor despre pesta porcina africana, locatarii unui bloc din zona industriala a Buzaului au intrat in panica cand ieri au zarit cadavrul porcului la cativa pasi de bloc. 

Oamenii sunt constienti de riscurile maladiei si spun ca numai oameni de rea credinta puteau sa lase cadavrul atat de aproape de locuinte.

In cateva minute dupa ce au fost anuntate, autoritatile sanitar-veterinare au ajuns la locul unde se afla porcul abandonat. Dupa ce au imbracat costumele de protectie, au trecut la dezinfectarea zonei.

Porcul a fost pus intr-un sac de plastic si dus pentru necropsie la DSV. 

Probe din animalul abandonat vor fi duse pentru analize la laboratorul de specialitate pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului de ppa. Grav este pentru autoritati faptul ca nu vor putea afla de unde provine porcul pentru a lua masurile necesare in focar daca este cazul. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!