Publicat la: 13.07.2017. 18:01 / 690 views

POLUAREA SE LASĂ CU PLÂNGERI PENALE. ACŢIUNEA DE DEPOLUARE DE LA RÂMNIC, PE FINAL

Cele trei firme responsabile de poluarea gravă de pe terenul rafinăriei din Râmnicu Sărat vor avea plângeri penale. Reclamaţiile vor fi făcute chiar de către şefa de la Casa Albă. Prefectul Carmen Ichim declară că operaţiunea de depoluare a zonei este aproape de final.

oilreg siteÎncepută în urmă cu mai bine de două săptămâni, operaţiunea de depoluare a zonei afectate a decurs normal, la faţa locului fiind mobilizate mai multe utilaje de vidanjare.

Măsurile au fost dispuse în regim de urgenţă de către autorităţi, după ce s-a constatat că sute de tone de deşeuri petroliere au fost deversate în incinta rafinăriei. Poluarea, fără precedent în istoria judeţului, se va lăsa cu plângeri penale împotriva celor trei societăţi responsabile de teren, depozitare şi deţinere a deşeurilor.

După finalizarea operaţiunii de depoluare, cele trei firme vor fi obligate de autorităţi să asigure paza zonei şi să prevină alte incidente.

Cazul de la Râmnicu Sărat a intrat în atenţia Prefecturii după ce la fosta rafinărie a fost semnalată deversarea a sute de tone de deşeuri petroliere, în urma unor furturi de produs din rezervoare, pe fondul lipsei de pază. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!