Publicat la: 06.11.2017. 19:29 / 983 views

POLIŢIŞTII LOCALI DECLARĂ RĂZBOI SCORMONITORILOR. ÎN DOAR CÂTEVA ORE AU CONFISCAT 7 CĂRUCIOARE

Autorităţile Buzăului le-au declarat război rromilor care fac concurenţă firmei de colectare şi reciclare a deşeurilor. Agenţi ai poliţiei locale au descins luni dimineaţa la platformele de gunoi din oraş, pentru a-i prinde în flagrant pe cei care scormonesc prin tomberoane în căutarea PET-urilor şi a altor resturi reciclabile. Acţiunea s-a soldat cu amenzi usturătoare pentru cei prinşi cu mâna în gunoi şi confiscarea cărucioarelor.

actiune politia locala tigani gunoaie 1 actiune politia locala tigani gunoaie 2

O hotărâre de consiliu local, intrată la 1 noiembrie în vigoare, interzice printre altele colectarea şi ridicarea de către persoane neautorizate a deşeurilor de orice natură depozitate la platformele de gunoi. Astfel, romii care adună PET-uri din tomberoane pentru a le valorifica la centrele de colectare au devenit peste noapte contravenienţi. Poliţia Locală a pornit luni în căutarea lor. În această operaţiune, echipele de poliţişti au fost ajutate şi de reprezentanţi ai firmei de salubrizare din oraş, singura autorizată să adune PET-urile, să le sorteze şi apoi să le distribuie reciclatorilor. Aceştia au descoperit şi motivul pentru care campania de colectare selectivă scârţâie pe alocuri: sacii galbeni sunt luaţi de scormonitorii în gunoaie.

În urma raziei la platformele de gunoi, poliţiştii locali au depistat şi sancţionat un număr de şapte persoane care transportau cu vehicule trase sau împinse deşeuri sustrase de la platformele de colectare a gunoiului menajer.

Cei şapte buzoieni prinşi cu mâinile în tomberoane au primit câte 400 de lei amendă. A fost dispusă confiscarea bunurilor reciclabile şi a vehiculelor trase sau împinse, care au fost folosite la săvârşirea contravenţiei. Aceeaşi hotărâre de consiliu local interzice accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală. Pentru a-şi putea recupra utilajele, cetăţenii de etnie rromă vor trebui să dovedească că au plătit amenda şi să mai plătească 400 de lei, taxa de depozitare.

(Mirela Copariu)

Exista 6 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
 1. Pe ei, pe mama lor, de țigani. Sa moara de foame aceste lichele.

 2. victor inox spune:

  Deja ma simt mai in siguranța. Acești impostori care se cred polițiști, dar sunt niște gardieni, nu mai știu cum sa iasă in fata cu orice preț, pentru a-i face pe plac lui Toma.
  Domnule primar, direcția de gardieni locali din primărie ar trebui desființată!

 3. Dana spune:

  Ce tot ii pupati in fund pe locali?
  Astia nici nu ar trebui sa existe!
  Se ocupa de gunoieri, ca de hoti le este frica!

 4. Claudiu spune:

  Mirela, iar ii faci reclama sotului tau, gardian public? Asa a ajuns purtator de cuvant si sefulet la gardieni! In rest, nu il recomanda nimic! O nulitate, un zero! La fel ca tine, ziarista lui peste-prajit.

 5. Vlad spune:

  Tiganii cauta prin gunoaie pentru ca nu au alta sursa de venit. Sunt vai de mama lor, nu au educatie pentru ca statul nu se preocupa de educatia cetatenilor sai. Si tiganii sunt oameni, sunt locuitorii acestei tari.
  De unde sa plateasca amenda si taxa de 400 lei, cand ei traiesc cu acesti bani o luna de zile. Se vor apuca de furturi, de jafuri. Ar trebui sa fie implicati in activitati lucrative sau angajati, iar copiii lor sa mearga la scoala pentru a nu ajunge ca parintii lor.
  Bravo, domnule primar! Pentru asta se cheltuie peste 5.000 lei/luna cu un gardian local?

 6. Ovidiu spune:

  Foarte bine.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!