Publicat la: 13.11.2019. 19:16 / 1.007 views

POLIȚIȘTII BUZOIENI, DONATORI FIDELI. OAMENII LEGII AU FOST LA CENTRUL DE TRANSFUZII

Spre deosebire de alte zile, Centrul de Transfuzii a fost plin azi. Dis de dimineată, zeci de polițiști s-au prezentat pentru a dona sânge, cu speranța că exemplul lor va fi urmat și de alți buzoieni.

politisti donare 1 politisti donare 2

În urma apelurilor personalului de la Centrul de Transfuzie, polițiștii buzoieni au luat hotărârea să doneze sânge, beneficiarii acestui gest fiind, de foarte multe ori, victimele accidentelor rutiere. 

O parte dintre polițiștii care au donat sânge fac cu regularitate acest gest, unii de ani de zile, iar cei care au donat pentru prima oară au promis că vor reveni. Oamenii legii speră ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulți buzoieni, pentru că rezervele Centrului de Transfuzii sunt aproape mereu insuficiente.

Printre donatori, s-a numărat și pugilistul Bogdan Dinu, în calitatea de component al forțelor speciale din Poliția buzoiană.

S-a ajuns la această modalitate de recoltare de sânge pe fondul creşterii solicitărilor din partea spitalelor şi scăderii numărului de donatori. Dacă anul trecut, media de donatori prezenți zilnic la Centrul de Transfuzii era de 60, în 2019 numărul acestora s-a înjumătățit.

Conform legislației în vigoare, donatorii au și câteva beneficii. Pe lângă faptul că poate salva vieți, donatorul primește câte șapte tichete de masă. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!