Publicat la: 16.04.2018. 18:30 / 465 views

PODUL DE PONTOANE, NEAPROBAT DE M.Ap.N. SITUAŢIE DE CRIZĂ, PREFECTURA REACŢIONEAZĂ

Ministerul Apărării a refuzat solicitarea autorităţilor buzoiene de a ridica un pod de pontoane în apropiere de Podul Mărăcineni. MApN solicită Prefecturii să identifice o cale legală pentru a fi declarată “starea de urgenţă”, situaţie în care ar şi aproba amenajarea podului de pontoane. Numai că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru “starea de urgenţă”. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ar trebui să identifice urgent soluţia alternativă.

trafic pe podul de la maracineniDupă solicitarea transmisă Ministerului Apărării de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţile buzoiene se aşteptau ca, în acest week-end, să înceapă deja lucrările la un pod de pontoane, în amonte de Podul Mărăcineni. Fapt care nu s-a întâmplat.

Explicaţia a venit astăzi, când Prefectura a primit o adresă de la Ministerul Apărării Naţionale, care solicită autorităţilor buzoiene să găsească pârghiile legale pentru declararea stării de urgenţă. Şefa de la Casa Albă susţine că nu există condiţii îndeplinite pentru o astfel de decizie extremă.

Astfel, soluţia rămâne tot în dreptul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii, instituţie care poate comanda, contra cost, un pod de pontoane.

Conducerea Prefecturii îi avertizează pe cei de la C.N.A.I.R. să găsească imediat soluţia alternativă, în caz contrar vor suporta consecinţele.  

Până acum, însă, în cadrul tuturor discuţiilor purtate cu autorităţile de la Buzău, Compania Naţională nu a dat niciun semn că ar intenţiona să suporte cheltuielile pentru o rută ocolitoare amenajată lângă Podul Mărăcineni.

Surse din Casa Albă ne-au precizat că, în cazul în care C.N.A.I.R. nu va amenaja o cale rutieră alternativă, nu va fi dat acordul pentru începerea lucrărilor de la Podul Mărăcineni. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>